Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен

...
Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен
Коментари Харесай

Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец

Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, разяснява  Милен Керемедчиев

Това, което се случи в Словакия, е целеустремен опит за ликвидиране, осъществен от стимулиран човек (б.а. Юрай Цинтула), който е отишъл на това събиране с концепцията да убие министър председателят Роберт Фицо, сподели в изявление за „ Тази заран “ по бТВ някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Изстрелите са от непосредствена непосредственост и са доста, т.е. не става въпрос за опит за заплашване, добави той.

„ Фицо се коалира с крайната десница и стартира гневно опълчване на всички европейски полезности. Той пристигна на власт с лозунга „ нито един патрон повече за Украйна “. Каза, че ще наложи несъгласие дружно с Орбан на помощта, която трябваше да бъде отпусната от 50 милиарда евро от Европейски Съюз. Фицо настрои огромна част от обществото против себе си като закри националната телевизия на Словакия “, разяснява някогашният заместник-министър. 

В обществото се натрупа огромно напрежение, което мазета с този акт на 71-годишен дъртак (б.а. Юрай Цинтула), акцентира той.

„ Атентатът против премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски признак. В Словакия този тип борба доближи до своя разцвет “, акцентира Керемедчиев.

„ Антимигрантската изразителност, разногласията за европейската поддръжка за войната в Украйна станаха съществена тематика за евроизборите. Това не подминава и България. Видяхте какъв брой бързо се политизират такива крайни решения – когато имаше конфликти с мигранти в София, излязоха жандармеристи. Всичко това се политизира оптимално “, изясни той.

Според него е позволен пропуск от страна на службите за сигурност с защитата на министър-председателя на Словакия.

„ Без да съм специалист по национална сигурност - има сериозен пропуск в отбраната на премиера Фицо. В събралата се група е позволен човек със законно притежавано оръжие. Не е имало инспекция. Извършителят е бил радикализиран. Писал е публикации в медиите срещу политиката на министър-председателя “, съобщи дипломатът. 

„ Трябвало е службите да го разпознават и да имат по-специално отношение. Това идва като потрес за Словакия, само че напрежението е къкрило като в тенджера под налягане. Накрая е излязъл един радикализиран човек, който да предприеме тези дейности “, разяснява той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР